2015. január 9., péntek

Január 12.

Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat.

Köszöntjük a héten névnapjukat ünneplő Ernőket, Tamarákat, Veronikákat, Bódogokat, Lórándokat,Gusztávokat, Antalokat, Antóniákat, Piroskákat.

A héten a második világháború 70 évvel ezelőtt történt eseményeire emlékezünk.

Szomorú évfordulók ezek. Csütörtökön lesz 70 éve, hogy a II. világháborúban a menekülő német csapatok felrobbantották a mai Petőfi híd helyén álló Duna - hidat. Egy nappal később a Szabadság híd elődje került sorra, majd vasárnap az Erzsébet híd.

Hogy jó II. világháborús emlék is legyen a mai felsorolásban, szintén 70 éve lesz szombaton, ,hogy 1945 január 17-én a budapesti gettó felszabadult. A gettó Szálasi kormány idején a fővárosi zsidóság jelentős részének elkülönítésére, koncentrálására létrehozott intézmény és kényszerlakhely volt. Sok embert vittek innen a halálba Auswitzba Birkenauba és más haláltáborokba. A szovjet csapatok bevonulásával véget ért a zsidóság rettegése, reménytelen helyzete.

Azt kívánjuk, hogy soha többé ne kerülhessen sor ilyen borzalmakra, hogy ne legyen szükség arra, hogy a mai időkre gondolva a későbbi korok emberei hasonló eseményekre emlékezzenek.

Most híreink következnek:

Virág Éva néni meghirdeti január 22-re - ami a Magyar Kultúra Napja - a Himnusz szavaló versenyt. Kéri, hogy az érdeklődők péntekig jelentkezzenek nála a II. emeleten a 208-as terembe.A versenyre 4 , 5, 6 és,7, és 8. osztályosok jelentkezzenek.


Edit néni kéri, hogy az osztályfőnökök minden osztályból küldjenek egy -egy tanulót a könyvtárba, hogy átadhassa azt a listát, amelyen a könyvtári könyvvel késedelmes olvasók szerepelnek. Kéri, hogy segítsenek abban, hogy a könyvek visszakerüljenek a könyvtárba

A heti adást Edit néni szerkesztette

Ezzel elköszön az iskolarádió szerkesztősége, sikeresés kellemes hetet kívánunk minden hallgatónknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése