2015. február 6., péntek

február 9



Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat.
Köszöntjük a héten névnapjukat ünneplőket, akik az Abigél, Alex, Elvira, Bertold, Marietta, Ella, Linda, Lívia, Lídia Bálint, Valentin, Kolos és Georgina nevek viselői.
Mire emlékezünk a héten?
·         Pénteken lesz 70 éve, hogy Budapest ostroma a szovjet csapatok győzelmével véget ért.

·         A szombat – Valentin –nap a szerelmesek védőszentjének napja, a szerelmesek, jó barátok és mindazok ünnepe, akik szeretik egymást. Magyarországon csupán egy évtizede kezdték el széles körben ünnepelni, bár a magyarországi svábok körében hagyományosan népszerű. Amerikában és Angliában szinte kizárólag a fiatalok tartják, amikor kisebb ajándékokkal (például virággal, színes léggömbökkel, szívekkel) lepik meg egymást.


·         Vasárnap lesz az első évfordulója, hogy 102 éves korában elhunyt Gyarmati Fanni, Fifi néni, aki híres költőnk, Radnóti Miklós özvegye és kerületünk díszpolgára volt.  Férje halála után soha többé nem ment férjhez, a költő hagyatékát gondozta és a Színház – és Filmművészeti Főiskolán versmondást, valamint orosz és francia nyelvet tanított.

Halála után jelent meg két kötetes naplója, ami manapság a könyvpiac egyik legkeresettebb cikke. Annak ellenére, hogy közel 10.000 forint az ára, pillanatok alatt elkapkodták, és már az újabb kiadás megjelenése után lesz csak kapható.

Most híreink következnek:
(aktualitások)


A heti adást Edit néni szerkesztette

Ezzel elköszön az iskolarádió szerkesztősége, mindenkinek eredményekben gazdag hetet kívánunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése