2015. május 13., szerda

Május 18.

Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat.

Az év 21. hetében járunk, mikor az Erikek, Alexandrák, Ivók, Milánok, Bernátok, Felíciák, Konstantinok, Júliák, Riták, Dezsők, Renáták, Eszterek és Elzák ünneplik névnapjukat.
Erikünk, Alexandránk, Milánunk, Renátánk és Eszterünk van, gratulálunk nekik, Fullajtár Renáta nénit is isten éltesse sokáig!

A mai nap történelmi évfordulókban gazdag. A Wikipédiát olvasva, a Dózsa felkelés, Szulejmán hadüzenete, Napóleon császárrá válása szerepel többek közt a nap eseménynaptárában, de ma van a Múzeumok Nemzetközi Napja és az Internet Világnapja is.

Holnap Nemzetközi Férfinap, kényeztessük őket!

Csütörtökön a Magyar  Honvédelem Napja, mivel május 21. az évfordulója Buda visszafoglalásának. Az esemény 1849-ben történt, hősei a Görgey tábornok által vezetett honvéd csapatok voltak.

Vasárnap és jövő hét hétfője Pünkösd ünnepe, melyhez a vallási tartalmon túl, számtalan népszokás kapcsolódik.
Akit érdekel a Wikipédiában pillanatok alatt tájékozódhat ezekről, ha előtte a keresőbe beírta az ünnep nevét.

A pünkösd keresztény ünnep.  Ezen a Biblia szerint napon három fontos esemény történt: a Szentlélek eljövetele, mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője; az Egyház alapítása, és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdete. A Szentlélek lejövetelével lett teljes a Szentháromság. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek alkotják.

Jövő héten tehát ünnep, munkaszüneti nap, ne felejtsétek el.

Most híreink következnek.

A heti adást Edit néni szerkesztette.

Ezzel elköszönünk, jó tanulást kívánunk a hétre, és kellemes ünnepeket a hosszú hétvégére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése