2016. február 5., péntek

február 8.

Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat.

Ezen a héten az Aranka, Jutocsa, Abigél, Alex, Elvira, Bertold, Marietta, Lívia, Lídia, Ella, Linda, Bálint és Valentin nevűeket köszöntjük.

Jeles napok a héten:

Péntek a Darwin-nap. Charles Robert Darwin angol természettudós, az evolúcióelmélet kidolgozója. 1809. február 12-én született  és 1882. április 19-én halt meg . Számos természettudományos művet írt, közülük legismertebb a A fajok eredete. A mű összefoglalja az általa kidolgozott elméletet a földi élet sokszínűségének magyarázatára. Ez a könyv fektette le a modern evolúciós elmélet alapjait.

Vasárnap Szent Bálint nap, közismert nevén Valentin-nap. Szent Bálint a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban tartják a Valentin-napot. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket. Mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt  február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

Most híreink következnek:

Az olvasási verseny januári fordulója a következőképpen alakult:


A sulirádiót Lisztes Krisztián és Kui Ákos szerkesztette.

Ezzel elköszön...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése