2016. november 10., csütörtök

November 14.

Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat.

A héten az Alizok, Albertek, Lipótok, Ödönök, Edmondok, Hortenziák, Gergők, Jenők, Erzsébetek, Zsókák, Lizák és Jolánok ünneplik névnapjukat. Szeretettel köszöntjük őket. Isten éltesse sokáig Nagyné Végvári Erzsébet matematika - kémia tanárnőnket, a 6.a osztályfőnökét.

Jeles napok a héten:

Ma a gyermekirodalom két jeles képviselőjének van születésnapja: Astrid Lindgren, svéd írónő az egyik, akiknek Harisnyás Pippiről, és Juharfalvi Emilről szóló történetei népszerű olvasmányok a mai napig. A másik Gazdag Erzsi költőnő. Leghíresebb kötete a Mesebolt, amely generációk kedvence volt, és az is a mai napig.

Holnap Fazekas Annának, akit mi az Öreg néne őzikéje című verses meséjéről ismerünk leginkább, ő is ró és műfordító volt.

Szerdán lesz a tolerancia nemzetközi napja.

Csütörtökön Budapest nap, Pest, Buda és Óbuda 1873-as egyesülésének emlékére., ugyanis az első Budapest fővárosi közgyűlést novembert 17-én tartották meg.


Pénteken lesz a 60. évfordulója annak, hogy fél órán keresztül magyar zászló lobogott a New-  York-i Szabadság szobron az 1956-os forradalom tiszteletére.


Szombaton Erzsébet nap, a népi időjóslás szerint, ilyenkor már számíthatunk rá, hogy Erzsébet "megrázza a pendelyét", azaz, számíthatunk ettől kezdve havazásra is.

Nem utolsó sorban ez a nap a nemzetközi férfinap is.


Most híreink következnek.

Ezzel elköszön az iskolarádió szerkesztősége, mindenkinek eredményes tanulási hetet kívánunk,....

Sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése