2016. december 1., csütörtök

December 5.

Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat!

  A héten a Vilmák, Miklósok, Dönízek, Ambrusok, Máriák és Marionok, Natáliák és Natasák, Juditok, Loretták, Árpádok ünneplik névnapjukat, akiket szeretettel köszöntünk ebből az alkalomból.



Ez a hét dúskál eseményekben, amelyekre emlékezni lehet. Most ezek közül csak egy néhány érdelesség megemlítésére van módunk:


Kezdjük mindjárt Szent Miklós püspök holnapi emléknapjának  említésével, ami katolikus ünnep, és valamennyi gyerek egyik legfontosabb ünnepe, hiszen ezen a napon jön a Mikulás.


Szerdán lesz 110 éve, hogy I. Ferenc József jelenlétében elhelyezik a budapesti Szent István Bazilika zárókövét, ezzel teljesen befejeződik a templom építése.  További érdekessége az eseménynek, hogy ez a nap, december 8. -a,  egyben a tervező - építtető Hild József építész születésnapja is.

A templom Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épülete, a főváros egyik legnagyobb idegenforgalmi nevezetessége. Névadója a magyar államalapító Szent István, akinek épségben maradt jobb kezét, a Szent Jobbot, ereklyeként itt őrzik. Az épület 96 méteres magasságával az ország egyik legmagasabb épülete.


Szombaton a Nobel díj első átadásának 115. évfordulójára és a díjat alapító Alfréd Nobel svéd kémikus, feltaláló halálának 120 évfordulójára emlékezünk.

Most híreink következnek:

Ezzel elköszön az iskolarádió szerkesztősége, mindenkinek jó Mikulás várást kívánunk......

Sziasztok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése