2015. október 9., péntek

október 12.


 Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat.

A héten is lesznek névnapok, nevezetesen: Miksa, Rezső, Kálmán, Ede, Helén, Lívia, Teréz, Gál, Hedvig, Rudolf, Lukács és Ambrus. Szeretettel köszöntjük őket, különösen  Hédi nénit a 2.a osztály tanítóját.

A hét első fele nem bővelkedik számottevő jeles nappal, de csütörtökön beindul a gépezet és egymást követik az említésre méltó események.

 Csütörtökön, Teréz napján kezdődik Baranyában a szüret, többfelé pedig  asszonyi dologtiltó nap . Ilyenkor nem szabad mosni, kenyeret sütni. Az idősebb generáció tagjai a mai napig betartják a tilalmat.

Ezen túl a " Fehér bot" más néven a vakok és gyengén-látók nemzetközi napja, Nemzetközi Gyalogló nap,
 az Ölelés világnapja, és a Kézmosás világnapja is október 15.-e.

Pénteken Élelmezési világnap, A Kenyér világnapja, és Kolumbusz nap -  Amerika felfedezésének évfordulója

Vasárnap, Lukács napján, 2002 óta tartják Magyarországon a magyar festészet napját. Szent Lukács ugyanis a festők védőszentje.

Most híreink következnek:

 Október 15-én, csütörtökön,  14 órakor természetismeret háziversenyt tartunk 5-6 évfolyamosok számára. A verseny nem igényel külön felkészülést, bárki jelentkezhet rá. Háromfős csapatokat várunk, a benevezettek névsorát az osztályfőnöki óra után adja le a könyvtárban Edit néninek az osztály képviselője. Osztályonként több csapatra számítunk.

A heti adást Edit néni szerkesztette.

Ezzel elköszön a sulirádió szerkesztősége....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése