2015. október 1., csütörtök

Sziasztok ma egy újabb hétfő vár minket a sulirádióval.

Névnaposok ezen a héten: Aurél, Brúnó, Renáta, Amália, Koppány, Etelka, Dénes, Lora, Gedeon Bendegúz, Brigitta, Gitta. Külön köszöntjük: Fullajtár Renáta  és Nagy Renáta tanító néniket.

Jeles napok a héten:

Kedden az aradi vértanúkra emlékezünk. Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc leverése után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki.

Csütörtökön van a madárfigyelő nap.

Most híreink következnek:

Mivel holnap az aradi vértanúkra emlékezünk, ezért kérjük, hogy mindenki ünneplő ruhába jöjjön.


 A könyvtár híreiből:
Szeptemberben két családtól is kaptunk ajándék könyveket. Már megköszöntük a Tóth- Szabó családnak néhány héttel ezelőtt, ma a Bartal családnak köszönjük a múlt héten kapott könyveket. A könyvtár blogján tájékozódhattok arról, mit kaptunk.

A kollégák figyelmébe ajánlok két könyvet, az egyik matematikai mesék kicsiknek, melyek a matematika alapfogalmaival ismertetik meg a legfiatalabbakat, a másik fejlesztőknek, logopédusoknak szól a beszéd-kommunikáció fejlesztésének tárgykörében. Részletesebb tájékoztató ezekről a kiadványokról is a könyvtári blogban olvasható.

Megéreztek a Magyar Diáksport Szövetségtől a legújabb testnevelés -módszertani kiadványok 8 kötetben TESIM címmel, nagyon színvonalas kézikönyvek ezek is, jó szívvel ajánljuk minden érdeklődőnek.

A jövő héten, csütörtökön, természetismeret háziversenyt tartunk 6-6. osztályosok részére délután 2 órakor a könyvtárban. Három fős csapatok jelentkezését várjuk, egy osztályból több csapatra is számítunk. A verseny játékos feladatokat tartalmaz majd, nem igényel külön felkészülést, csak a könyvekben való tájékozódás és szövegértés képességét. Benevezéseket a könyvtárba várjuk. Kérem az osztályfőnököket, segítsenek a csapatok összeállításában.

A heti adást Lisztes Krisztián és Kui Ákos szerkesztette.

Ezzel elköszön...












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése