2015. november 12., csütörtök

november 16.

Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat.

Ödön, Hortenzia,Gergő, Erzsébet, Zsóka, Jolán, Bódog, Olivér, Cecília, Filemon -ezek a hét névnapjai, és mi köszöntünk mindenkit, aki a héten ünnepel. Isten éltesse Sokáig Erzsébet nénit a matematika -kémia -5.a "tanszékről", és Tanos Cecília nénit, utazó - fejlesztő pedagógusunkat.

Jeles napok a héten:

Ma van a Tolerancia Nemzetközi Napja.  A szó latin eredetű, elsősorban türelmességet jelent mások véleménye, vallása, világnézete, etnikai hovatartozása iránt.

Holnap Budapest napja lesz, annak emlékére, hogy 1873-ban, Pest Buda és Óbuda egyesülés után megtartották az egyesített főváros első közgyűlését.

Csütörtökön nemzetközi dohányfüstmentes világnap,..

vasárnap Szent Cecília emléknapja a katolikus egyházban. Szent Cecília óleresztény vértanú volt, akit a zene védőszentjének tartanak. A képzőművészeti alkotásokon hangszerek: orgona, lant kíséretében jelenítik meg, és több híres zeneszerző adózott zeneművel emlékének. Köztük Händel, Pucell, Liszt Ferenc, Scarlatti, Britten és mások.

Most híreink következnek:

Szépen gyűlnek az olvasási verseny adatlapjai, a jövő héten tájékoztatunk az első hónap eredményeiről.
 Igaz, hogy csak a mennyiséget tudjuk mérni, de nem ez a lényeg, hanem az olvasás öröme.Tehát senki se keseredjen el ha nincs az elsők közt, hanem örüljünk együtt annak, hogy olvastok.

Csütörtökön Mini Manó olimpiát rendez az óvodásoknak iskolánk. Ezen a napon minden osztály az osztályfőnök tájékoztatása szerinti programokon vesz majd részt.

A heti adást Edit néni szerkesztette.

Ezzel elköszön az iskolarádió szerkesztősége....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése