2014. március 18., kedd

március 24.

Sziasztok ez itt a sulirádió megkezdjük adásunkat!

Ezen a héten a Gáborok, Karinák, Milénák, Irének, Íriszek, Irinák, Emánuelek, Larisszák, Hajnalkák, Alpárok, Gedeonok, Johannák, Hannák, Auguszták, Zalánok  ünneplik névnapjukat. Gratulálunk mindenkinek aki e nevek valamelyikének viselője. Külön szeretettel köszöntjük Tompa Irén nénit fejlesztő tanárnéninket, Farkas Hajni nénit konyhásnéninket és Ignác Hajni nénit  a 2.a osztály tanítóját.

Jeles napok a héten:

Ma 140 éve, hogy megszületett a világhírű mágus, szabadulóművész, a magyar származású Houdini.

Csütörtökön ünnepelhetjük Kőrösi Csoma Sándor születésnapját..1784-ben 230 éve Csomakőrösön jött a világra a híres nyelvész, könyvtáros, a tibetológia megalapítója, az első tibeti- angol szótár szerzője. A magyarok eredetét kutatva beutazta Ázsia Jelentős részét. 1842-ben az indiai Dardzsilingben halt meg, s az ottani temetőben helyezték örök nyugalomra.

Csütörtökön színházi Világnap is lesz. 1957. március 27-én volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. 1961-ben a Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése által elfogadott határozat alapján e napon van a Színházi Világnap.

A Nemzetközi Színházi Intézet 1975. évi kongresszusa úgy határozott, hogy 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntsék e napot. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását. Ezen a napon köszöntik a színészeket, és változatos programokkal emlékeznek meg az ünnepről.



Most híreink következnek:

A sulirádiót Szűcs Balázs szerkesztette.

Ezzel elköszön a sulirádió szerkesztősége........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése