2015. március 13., péntek

március 16.

Sziasztok ez itt a sulirádió megkezdjük adásunkat.

E heti névnapok: Henrietta, Herbert, Gertrúd, Patrik, Sándor, Ede, József, Bánk, Klaudia, Hubert, Benedek, Bence, Beáta és Izolda. Köszöntjük e nevek viselőit. Külön köszöntjük Borosné Borbély Beáta nénit .

Jeles napok a héten:
A hét Sándor, József és Benedek hete, akikről köztudott, hogy, zsákban hozzák a meleget. Tehát a héten meg kellene , hogy érkezzen-  általuk-  a valódi tavasz. Nos, hát majd meglátjuk, menyiben felelnek meg az elvárásoknak , ők hárman.

 Csütörtökön tudományos szempontból fontos eseményre emlékezünk.  Ekkor lesz 115 éve, hogy megszületett Frédéric Joliot-Curie Nobel-díjas kémikus és világhíres atomfizikus. Sokat dolgozott feleségével együtt az atom szerkezetének megismerésen, és a radioaktív sugárzással kapcsolatos kutatásokat végzett.

Igaz, hogy csak pénteken lesz a boldogság világnapja, de ne várjatok addig, már most legyetek boldogok, ezt kívánjuk nektek. De aki szereti betartani a szabályokat, az nyugodtan várjon péntekig, akkor már hivatalosa is boldog lehet, mi azonban nem érünk rá péntekig várakozni.

A szombat a költészet világnapja. A magyar költészet napját hazánkban1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik, nálunk  a versek igazi nagy ünnepe majd akkor lesz.

Hogy a hét utolsó napja se maradjon ki az ünneplésből, vasárnap a víz világnapja. Megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.


Most híreink következnek:

A sulirádiót Lisztes Krisztián és Kui Ákos szerkesztette.

Ezzel elköszönünk .... 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése