2015. március 27., péntek

Március 30.

Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat!

Köszöntjük minden Zalán, Árpád, Hugó, Áron, Buda, Richárd, Izidor és Vince nevű hallgatónkat, a héten ők ünneplik  névnapjukat. Ha végignézünk a nevek során, azt mondhatjuk, hogy ez egy férfias hét lesz, ugyanis nincsenek női nevek a felsorolásban.

Ez a hét más szempontokból is különleges: Márciusból áprilisba vált át, és ez a hét a húsvéti ünnepkörben a Nagyhét.

Fokozhatjuk tovább: Most kezdődik a tavaszi szünet is, és bocsánat, de sok diáknak talán tanárnak is jelenleg ez a legfontosabb.

Nézzük, miről emlékezzünk meg a héten!
 
Szerdán lesz 150 éve, hogy megszületett Zsigmondy Richárd Nobel - díjas magyar kémikus, aki 1925-ben vehette át Stockholmban kiemelkedő tudományos teljesítményéért a kitüntetést.

A csütörtök Andersen, dán meseíró születésének 110. évfordulója. Ez a nap egyben a Meseírás Napja, és a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napja is.

Pénteken ünnepli 80. születésnapját Czeizel Endre, nemzetközi hírű orvos - genetikus, az optimális  családtervezési modell megalkotója. Kiemelkedő szerepet vállalt a genetikai ismeretterjesztésben is. Hat televíziós sorozat szerkesztő-műsorvezetője volt. Eddig megjelent könyveinek száma  a harminc felé közelít, alkotó ereje kora és betegsége ellenére a mai napig friss és töretlen. További hasznos éveket kívánunk neki!

A péntek a húsvéti ünnepkör jelentős fordulópontja. Krisztus kereszthalálára emlékezünk. Ez a húsvéti szent három nap egyike. Péntek után a szombat, egészen estig, a gyász és a csönd napja. Este kezdődnek a szertartások a katolikus templomokban, ez az ünnep előestéje, hiszen a vasárnap már a feltámadást ünnepli a keresztény világ.

Most híreink következnek:

A múlt héten meghirdetett "Szitakötő" versmondó verseny benevezése lezárult. A benevezettek névsorát közzétettük a könyvtári blogon. A szünetben készüljetek, hogy a verseny előtti napokon már csak csiszolni kelljen a produkciókat. Az iskolarádiósok felviszik a névsorokat az osztályokba, hogy a tanító nénik is figyelemmel kísérhessék a készüléseteket.

Ajándék könyvet kaptunk Horváth Marika 3.a osztályos tanulónktól, a kölcsönző gyerekek nevében köszönjük neki.

A hatodik évfolyamosok ne felejtsék el, hogy a tavaszi szünet után be kell mutatniuk azt az anyagot, amit a vizsgához összegyűjtöttek. Még ne ragasszátok fel a plakátokra, egyenlőre csak nézzük meg, mit szedtetek össze!
Tanuljátok a fogalmakat is! Töltsétek jól és hasznosan is a szünidőt!

A hulladékgyűjtési akció a mai napon lezárul, hamarosan kiderül, kik voltak a legügyesebbek!

 A heti adást Edit néni szerkesztette.

Ezzel elköszönünk, kellemes ünnepeket,  pihentető szünidőt, a lányoknak sok locsoló kívánunk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése