2015. március 2., hétfő

március 9.


Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat.

Ezen a héten  a Franciska, Fanni, Ildikó, Emil, Szilárd, Konstantin, Gergely, Maximilián, Krisztián, Ajtony, Matild, Paulina és Kristóf nevűek.ünnepelnek. Két Ildikó nénit köszöntünk: az Nyíri Ildikó nénit és tesitanárunkat Kiss Ildikó nénit.

Jeles napok a héten:

A mai nap a lemezlovasok, DJ-k világnapja.

Csütörtök a Nemzetközi Pí Nap. Az ünnep ötletadója Larry Shaw fizikusprofesszor („a π hercege”), a San Franciscó-i Exploratorium nevű természettudományi múzeum munkatársa, akinek a vezetésével 1989 óta rendeznek ünnepi megemlékezéseket. A múzeum kör alakú csarnokában körbejárnak ilyenkor az ott dolgozók, és elfogyasztják az ünnepi alkalomra készített gyümölcsös pitéket. A pi-te vagy angolul pie is a számra vezethető vissza, és az ünnepi alkalomra rendszerint feliratozzák is ezeket a pitéket, természetesen a π szám minél több tizedesjegyével.

Nagy ünnepe a számnak 2015. március 14., hiszen a π, melynek értéke 3,1415 megegyezik a 3/14/15 dátumformátummal, és emiatt a legpontosabb π-dátumnak tekinthető.

Március 15-én, vasárnap az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. Az iskolai ünnepélyt pénteken tartjuk, kérjük, hogy mindenki gondoskodjon ünneplő ruháról és kokárdáról.

Ez a nap egyben az 1990-ben alapított Magyar Sajtó napja is. 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt.

Most híreink következnek:

A heti adást Kui Ákos szerkesztette.

Ezzel elköszön...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése