2015. március 20., péntek

március 23.

Sziasztok ez itt a sulirádió megkezdjük adásunkat.

Ezen a héten az Emőke, Gábor, Karina, Irén, Írísz, Emánuel, Hajnalka, Lídia, Gedeon, Johanna, Maja, Auguszta nevek viselőit köszöntjük. Külön szeretettel köszöntjük, Tompa Irénke nénit, Ignácz Hajnalka nénit és Farkas Hajni nénit.

Jeles napok a héten:

A mai nap a meteorológiai világnap. 1950. március 22-én Genfben megalakult a Meteorológiai Világszervezet (WMO). Másnap életbe lépett a szervezet alapokmánya, erre emlékezve határozták el 1960-ban a meteorológiai világnap megünneplését, s azt azóta minden évben március 23-án tartják.

Pénteken van a színházi világnap. A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását. Ezen a napon köszöntik a színészeket.

Most híreink következnek:

Új könyvek érkeztek a könyvtárba, amelyek főleg a kisebbek érdeklődésére tarthatnak számot, de van néhány,olyan is, amely az ötödik, hatodik osztályosoknak lehet érdekes. Az érdeklődőket ma kettőig várja könyvtárosunk, Edit néni.

A héten kezdődik a hulladékgyűjtés. Azt tapasztaljuk, hogy sokan az élelmiszer áruházakból elemelt bevásárlókocsikkal hozzák a hulladékot, és a kocsik ráadásul nem is kerülnek vissza a helyükre.
Ez két okból is aggályos. Egyrészt lopásnak minősül, másrészt, ha vissza is kerül a jogos tulajdonosához, élelmiszer-biztonsági szempontból jelent veszélyt, hiszen hulladékkal szennyezettekké válnak, és így az emberek egészségét veszélyeztetik. Kérjük, hogy ezen a módon ne hozzatok papírt sem és PET- palackot sem az iskolába.

Ezzel elköszön...


 


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése