2016. szeptember 9., péntek

Szeptember 12.

Sziasztok, ez itt a sulirádió, megkezdjük adásunkat.


A hét névnapjai: Mária,Kornél, Szeréna, Roxána, Enikő, Melitta, Edit, Zsófia, Hildegárd, és Diána.
Szeretettel köszöntjük azokat, akik e nevek valamelyikére hallgatnak.Isten éltesse őket sokáig.


Nézzük, milyen eseményekre emlékezünk a héten.

 Ma 14 éve történt, hogy  Magyarországon rendelet születettet arról, hogy kihagyják a menyasszony házassági esküjéből azt a kifejezést, hogy „mindenben engedelmeskedik férjének."

Holnap lesz a 20. évfordulója annak, hogy a világörökség részévé nyilvánították az aggteleki cseppkőbarlangot és az Aggteleki - karsztot.

Csütörtökön lesz 464 éve, hogy a törököknek beletört a bicskájuk Eger ostromába, és kénytelenek voltak visszavonulni az Egri - vár falai alól.

Pénteken lesz az ózon világnapja. Aki nem tudja, mi ennek a napnak a jelentősége, azoknak elmondjuk, hogy az ózon az a háromatomos oxigén, ami a légkörben megvédi a Föld felszínét a káros sugárzásoktól. Védelme ezért nagyon fontos az emberiségnek.

Szombaton Puskás Tivadar születésének 172. évfordulóján a telefonközpont feltalálójára emlékezünk.

A vasárnapi világnap nem semmi. Ugyanis ez nem más , mint az illetlenség világnapja, amit Magyarországon először 2008- ban tartottak meg. Hogy hogyan, erről nem találtunk információt, találjátok ki ti, mit lehet ezzel a nappal kezdeni. arról mindenképpen el lehet beszélgetni, hogy mi is az az illem, és az illetlenség, lehet rá példákat keresni, és el lehet dönteni, mi a követendő magatartás.

 Most híreink következnek:

 Ezzel elköszön az iskolarádió szerkesztősége, mindenkinek eredményes hetet kívánunk:

Sziasztoook!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése